GENEL
Giriş Tarihi : 05-02-2023 15:04

Adana'da 36 bin 461 okul öncesi öğrencisine ücretsiz yemek; ilk gün pizza verilecek

Yusuf KANTARLI-Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)-ADANA'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulaması kapsamında, okul öncesi eğitimde 1 öğün ücretsiz yemek dağıtılacak. 15 ilçede dağıtılacak yemeklerden 36 bin 461 öğrenci yararlanacak

Adana'da 36 bin 461 okul öncesi öğrencisine ücretsiz yemek; ilk gün pizza verilecek
ADANA'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulaması kapsamında, okul öncesi eğitimde 1 öğün ücretsiz yemek dağıtılacak. 15 ilçede dağıtılacak yemeklerden 36 bin 461 öğrenci yararlanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı okul öncesi öğrencilerin faydalanacağı 'okullarda ücretsiz yemek' uygulaması, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının 2'nci döneminin açılması ile 6 Şubat'ta başlayacak. Uygulama, kademeli olarak ilköğretim ve ortaöğretimi de kapsayacak şekilde genişletilecek. Uygulama kapsamında Türkiye genelinde 5 milyon öğrenciye haftada 5 gün, bir öğün yemek verilecek.
Adana'nın 15 ilçesinde 624 anaokulu ve okul öncesi kurumlarda 36 bin 461 öğrenciye dağıtılacak yemekler için hazırlıklar başladı. Okulların mutfaklarında yapılan çalışmalara, meslek liseleri ve öğretmen evlerinin mutfakları da destek veriyor. Çukurova ilçesinde hazırlıklara başlayan Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde ise öğrencilere ilk olarak pizza dağıtılacak. Gece boyunca hazırlanacak pizzalar, yarın saat 09.00'da okullara gönderilecek.
İLK YEMEK PİZZA OLACAK
Uygulama hakkında bilgi veren Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Müdürü Süleyman Kıdık, ″Yarın sabah 09.00'dan itibaren yemeklerimiz hazır olacak. İlk olarak çocuklarımızın çok sevdiği pizzayı menümüze koyduk. Pizzalarımız usta öğreticilerimiz ve öğrencilerimizce hazırlanıyor. Elimizde 1 aylık menümüz hazır. Bu menüler, Milli Eğitim Müdürlüğü'müzce hazırlandı. Bu görev bize verilir verilmez hızlı bir şekilde yemek servisini nasıl yapacağımızı plandık. Şu an için hazırız. Herhangi bir aksilik olmayacak″ dedi. (
Kamuoyu.orgKamuoyu.org