GENEL
Giriş Tarihi : 16-02-2023 12:16

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne 3 bin 300 depremzede başvurdu

Kaan ULU- Canberk ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)- ANKARA Etlik Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Emre Adıgüzel, 10 gün içinde deprem bölgesinden hastaneye 3 bin 300 hastanın başvurduğunu söyledi

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne 3 bin 300 depremzede başvurdu
ANKARA Etlik Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Emre Adıgüzel, 10 gün içinde deprem bölgesinden hastaneye 3 bin 300 hastanın başvurduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Eylül 2022'de açılışını gerçekleştirdiği Türkiye’nin en büyük hastanelerinden Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde yaralanan birçok vatandaş tedavi edildi. Ankara Etlik Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Emre Adıgüzel, deprem bölgesinden gelen 3 bin 300 hastanın başvuruda bulunduğunu belirterek, ″Bunlar arasında ambulans uçakla gelenler de var, kara ambulansıyla gelenler de var, kendi imkanlarıyla başvuranlar da var. Bin 150 kadarını biz yatırarak tedavi ettik. Halen Ankara Etlik Şehir Hastanemizde 598 hastamız yatıyor. 103’ü yetişkin olmak üzere 170 yoğun bakımda takip ettiğimiz hastamız var. 27’si halen entübe. 50 civarında ise hemodiyalize devam eden hastamız var. Şu anda genel olarak tablo bu şekilde″ dedi.
'40'IN ÜZERİNDE HASTANIN REHABİLİTASYONUNA BAŞLADIK'
Doç. Dr. Adıgüzel, Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nin bu dönemde ciddi bir hasta yükünü karşıladığını ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi olarak da vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirterek, ″Şu ana kadar 40’ın üzerinde hastanın rehabilitasyonuna başladık. Bu dönemde biz de kendimize şöyle bir görev edindik; sadece deprem enkazından yaralı çıkanlara müdahale etmiyoruz, aynı zamanda depremden yara almadan kurtulmuş; ama oradaki takip, tedavi ve rehabilitasyon süreci devam etmesi gereken hastaları da hiçbir mağduriyete yol açmadan buraya doğrudan nakil almaya çalışıyoruz. Hem rehabilitasyon için hem diğer takip ve tedavileri için hasta alıyoruz; aynı zamanda da ortopedik cerrahileri tamamlanmış hastaları da evine ya da kalacağı yere, ayarlanan yere göndermeden önce bir süre daha burada takibini yapıp içimiz rahat bir şekilde göndermeye çalışıyoruz. Taburcu edip kalacağı yerlere gönderdiğimiz depremzede hastalarımız da şu anda mevcut″ diye konuştu.
'ENERJİMİZİ YARALARI SARMAK İÇİN KULLANIYORUZ'
Şu anda yoğun bakımda olan depremzede hastaların gerekli bölümlerdeki tedavilerinin ardından fizik tedavilerinin başlayacağını, buna da hazır olduklarını ifade eden Doç. Dr. Adıgüzel, ″Hem yatak kapasitemiz, hem cihaz donanımımız, hem de ekibimizin tecrübesi ve gayretleri tamamen bu yöne doğru. Ama bir yandan fizik tedavi ve rehabilitasyon hastalarının da işlerine devam ediyoruz. Depremzede vatandaşlarımızın tedavileri dışında normal tedavisi devam eden vatandaşlarımızın süreçlerinde de kesinlikle bir aksama yok. Onları da bir yandan takip ediyoruz; ama bir yandan enerjimizi ve gayretimizi de tüm milletimizin yaralarını sarmak için sonuna kadar kullanıyoruz″ ifadelerini kullandı. (
Kamuoyu.orgKamuoyu.org