GENEL
Giriş Tarihi : 19-06-2023 11:06

Avcılar'da engelli motosikletini çaldılar; 'O motor benim umudumdu'

Rojda ALTINTAŞ - Feridun AÇIKGÖZ /İSTANBUL,(DHA)- AVCILAR'da damar tıkanıklığı nedeniyle bacakları kesilen 64 yaşındaki Zehra Can'ın, engelli motosikleti evinin önünden çalındı. Gözyaşları içerisinde destek bekleyen Zehra Can, “Sizi şikayet etmeyeceğim ne olur motorumu geri getirin. Sakatım, tek başımayım" dedi. Olay 21 Mayıs'ta gece saatlerinde meydana geldi. 4 ay önce damar tıkanıklığı nedeniyle ampute edilen 64 yaşındaki Zehra Can, 3 tekerlekli motosikletini evinin bahçesine koyarak kilitledi. 21 Mayıs gecesi motosikleti kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Engelli kadın, sabah uyandığında motosikletinin yerinde olmadığını gördü. Can, kardeşi Ahmet Can aracılığı ile durumu polise bildirdi. Yaşadıklarını anlatan Can, ayakları olan 3 tekerlekli engelli motosikletinin bulunmasını bekliyor

 Avcılar'da engelli motosikletini çaldılar; 'O motor benim umudumdu'
AVCILAR'da damar tıkanıklığı nedeniyle bacakları kesilen 64 yaşındaki Zehra Can'ın, engelli motosikleti evinin önünden çalındı. Gözyaşları içerisinde destek bekleyen Zehra Can, “Sizi şikayet etmeyeceğim ne olur motorumu geri getirin. Sakatım, tek başımayım″ dedi. 
Olay 21 Mayıs'ta gece saatlerinde meydana geldi. 4 ay önce damar tıkanıklığı nedeniyle ampute edilen 64 yaşındaki Zehra Can, 3 tekerlekli motosikletini evinin bahçesine koyarak kilitledi. 21 Mayıs gecesi motosikleti kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Engelli kadın, sabah uyandığında motosikletinin yerinde olmadığını gördü. Can, kardeşi Ahmet Can aracılığı ile durumu polise bildirdi. Yaşadıklarını anlatan Can, ayakları olan 3 tekerlekli engelli motosikletinin bulunmasını bekliyor

″PROTEZ TAKILSA BAŞKA BİR ŞEY İSTEMEM″
Tek başına yaşayan 64 yaşındaki Zehra Can, “Damak tıkanıklığı nedeniyle 4 ay önce komaya girdim. Çocuklar ambulans çağırdı, ameliyata almışlardı. Normalde de yürüyemiyordum ama motor ile gidip geziyordum. İlk önce sağ bacağımı kestiler, sonra diğerini kestiler. Ayaklarımdan rahatsızlandım. İlk önce bunu kestiler. Diğer bacağımda yara çıktı. Bunun dikişleri yeni alındı. Motorumla geziyordum onu çaldılar. Motorumu satıp protez alacaktık. O da pek fazla para tutmaz ama mecburum yani. Elime üç beş kuruş geçecekti. Bir tanesine protez takılsa başka bir şey istemem. Gece 02.00 gibi uyanıp baktığımda motor kapıdaydı, sonra sabah uyandığımda göremedim. O motor benim umudumdu. Kardeşim polise gitti. Daha bir haber yok″ dedi.

“NE OLUR GERİ GETİRİN BANA MOTORUMU″ 
Yardım çağrısında bulunan Can, “Benim bir motorum vardı, onu da çaldılar. Üzerine para ekleyip protez taktıracaktım, o da çalındı. Çaldılar kapının önünden. Sizi şikayet etmeyeceğim ne olur motorumu geri getirin. Sakatım, tek başıma yaşıyorum burada. Komşularım gelip bana bakıyor. Allah rızası için ne olur geri getirin bana motorumu.″ diye konuştu. 
(FOTOĞRAF)

Kamuoyu.orgKamuoyu.org