GENEL
Giriş Tarihi : 23-05-2023 10:06

Depremzedeler için verilen konsere, bilet yerine yardım paketleriyle girdiler

Esra TÜRKER- Yiğithan HÜYÜK/BURSA, (DHA)- BURSA’da Nilüfer Kadın Korosu Derneği üyeleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ildeki depremzedeler için konser verdi. Koro üyeleri, konsere giriş için bilet satmak yerine, izleyicilerden depremzedeler için hazırlanan yardım paketi istedi. Depremden etkilenen 11 ilin yöresel türkülerinin seslendirildiği ve halk oyunlarının sahnelendiği konseri izlemeye gelenler, bebek bezinden diş macununa, kadın ayakkabısından bakliyat ürünlerine kadar, depremzedeler için hazırladıkları paketlerle konser salonuna geldi

Depremzedeler için verilen konsere, bilet yerine yardım paketleriyle girdiler
BURSA’da Nilüfer Kadın Korosu Derneği üyeleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ildeki depremzedeler için konser verdi. Koro üyeleri, konsere giriş için bilet satmak yerine, izleyicilerden depremzedeler için hazırlanan yardım paketi istedi. Depremden etkilenen 11 ilin yöresel türkülerinin seslendirildiği ve halk oyunlarının sahnelendiği konseri izlemeye gelenler, bebek bezinden diş macununa, kadın ayakkabısından bakliyat ürünlerine kadar, depremzedeler için hazırladıkları paketlerle konser salonuna geldi.
Dr. Aysel Gürel'in 2005'te kurduğu, yaşları 40 ile 75 arasında değişen hiç müzik eğitimi almamış 175 kadından oluşan Nilüfer Kadın Korosu Derneği, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yaşayanlar için harekete geçti. Kadın kıyafetleri dikerek bölgeye gönderen, topladıkları bağışlarla depremzede üniversite öğrencilerine burs veren dernek üyeleri, düzenledikleri konserle de onlar için yardım paketleri topladı. Koro üyeleri, konsere giriş için bilet satmak yerine, izleyicilerden depremzedeler için hazırlanan yardım paketi istedi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ’11 İl İçin Tek Ses, Tek Nefes, Tek Yürek Türkiye’ konserini izlemeye gelenler, bebek bezinden diş macununa, kadın ayakkabısından bakliyat ürünlerine kadar, depremzedeler için hazırladıkları paketlerle konser salonuna geldi. 813 kişilik salon tamamı dolarken, 175 üyesi bulunan Nilüfer Kadın Korosu Derneği, Dr. Aysel Gürel’in şefliğinde 120 korist ile sahne aldı. 3 saat süren konserde, 11’i depremden etkilenen illerin yöresel türküleri olmak üzere, 16 eser seslendirildi. Konserin açılışında ise yine tamamı koro üyelerinden oluşan 40 kişilik halk oyunları ekibi sahne aldı.
Konserde, şef Aysel Gürel’in depremle ilgili söz yazıp bestelediği türkü de seslendirildi. Bestede, 'Hatay benim, Kilis benim, Diyarbakır benim, Şanlıurfa benim, Adıyaman benim, Osmaniye benim, Kahramanmaraş benim. Acılara yaşanıyor olsa da umutlar yeşeriyor hayatlarda. El ele birlikte, aynı yolda. Türkiye’m tek yürek, kol kola' sözlerine yer verildi. 
‘AMACIMIZ BU DEPREMİ UNUTTURMAMAK’
Konserden önce
Kamuoyu.orgKamuoyu.org