EKONOMİ
Giriş Tarihi : 23-11-2023 12:22

Enerjisa Enerji’nin desteğiyle şirketleşen ilk girişim MIOTE oldu

İSTANBUL, (DHA)- Kurumiçi Girişimcilik Programı NAR kapsamında fikir aşamasından olgunlaşan Mobil Enerjim (MIOTE) girişimi, Enerjisa Enerji’nin teknik ve fikri desteğinin ardından yatırım kararı vermesiyle şirketleşti. 

Enerjisa Enerji’nin desteğiyle şirketleşen ilk girişim MIOTE oldu
Kurumiçi Girişimcilik Programı NAR kapsamında fikir aşamasından olgunlaşan Mobil Enerjim (MIOTE) girişimi, Enerjisa Enerji’nin teknik ve fikri desteğinin ardından yatırım kararı vermesiyle şirketleşti. 

Yenilikçi fikirleri destekleyip girişimcilik dünyasının her aşamasında güçlü bir mentor ve sponsor olmaya devam edeceklerini ifade eden Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, hızla gelişen dünyada sektörün inovatif dönüşümüne de öncülük edeceklerinin altını çizdi. Pınar, “Hem mevcut iş alanlarımızı güçlendirmek hem yeni ürün, hizmet ve iş alanlarını hayata geçirmek için aktif olarak kurum içi ve kurum dışı girişimcilik programlarımızı yürütüyoruz. 2015 yılından bu yana NAR ‘Kurumsal Girişimcilik Programı’ ile toplamda bin 272 fikir toplandı. Güçlendirme desteği verdiğimiz fikir sayısı 85 olurken, mevcutta 10 fikrin gelişim süreçlerini desteklemeye devam ediyoruz. Enerjisa Enerji olarak destek verdiğimiz girişimcileri belirlerken geleceğimizin trendleri olarak gördüğümüz dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve verimlilik konularında çözüm üreten girişimleri önceliklendiriyoruz. Sektörde hayata geçirdiğimiz inovatif uygulamaların uzmanlığıyla, yenilikçi fikirleri her nerede olursa olsun bulup keşfetmek ve sektörlerimize kazandırmak istiyoruz” dedi. 

İŞLETMELERE MALİYET VERİMLİLİĞİ SUNUYOR 

Enerjisa Enerji’nin kurum içi girişimcilik programı NAR’ın 8. Dönem mevzularından olan MIOTE, sürekli öğrenen yapay destekli bir bakım asistanı olarak elektrikli makineleri izleyip anormal durumları tespit edebiliyor. İleri teknoloji çözümü ile sanayi ve altyapı sektörlerinde kullanılan elektrikli cihazların daha uzun ömürlü ve verimli çalışmasını sağlıyor. Sadece arızaları önlemekle kalmayıp cihazların periyodik bakımlarını da yöneten bir asistan servisi sunarak işletmelerin operasyonel maliyetini önemli ölçüde azaltıyor. 

Kamuoyu.orgKamuoyu.org