GENEL
Giriş Tarihi : 03-03-2023 15:05

Erdoğan: TOKİ'nin inşa edeceği konutlar zemin artı 3 veya 4 katlı -1

İSTANBUL DHA - CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı toplantısında yaptığı konuşmada, "Yeni yerleşimleri planlarken şehirlerimizin yönünü ovalardan dağlara zemini sağlam yerlere döndürüyoruz. Yatay mimariden taviz vermeyeceğiz. TOKİ'nin inşa edeceği konutlar zemin artı 3 veya 4 katlı. 3 oda 1 salon olarak yapılarak hak sahiplerine verilecektir" dedi

 Erdoğan: TOKİ'nin inşa edeceği konutlar zemin artı 3 veya 4 katlı -1
- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı toplantısında yaptığı konuşmada, ″Yeni yerleşimleri planlarken şehirlerimizin yönünü ovalardan dağlara zemini sağlam yerlere döndürüyoruz. Yatay mimariden taviz vermeyeceğiz. TOKİ'nin inşa edeceği konutlar zemin artı 3 veya 4 katlı. 3 oda 1 salon olarak yapılarak hak sahiplerine verilecektir″ dedi.
Türkiye Ulusal Risk Kalkanı projesinin ilk toplantısı Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleşiyor.
Toplantıda konuşan Erdoğan,  ″Bu kadar büyük bir yıkım karşısında hayatı süratle normalleştirmek için önce insanlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamamız şart. İlk anda bu ihtiyaçlar arama kurtarma yardım ekibiydi. Bunu ekmek, çorba su gibi gıda tedariki ihtiyacı takip etti. Hemen ardından battaniye, giyecek, çadır, konteyner gibi barınma ihtiyacı geldi. Depremin ilk iki haftası geride kaldığında kalıcı barınma ihtiyacını süratle giderecek adımları atma mecburiyeti ile karşı karşıyaydık″ dedi.
″Yatay mimariden taviz vermeyeceğiz″ diyen Erdoğan,  ″Kadim şehir yerleşimlerimizi ise tarihi ve kültürel varlıklarımızı da yaşatacak aynı zamanda afetlere karşı güçlendirecek bir anlayışla ihya etmeyi hedefliyoruz. Yatay mimariden taviz vermeyeceğiz. TOKİ'nin inşa edeceği konutlar zemin artı 3 veya 4 katlı. 3 oda 1 salon olarak yapılarak hak sahiplerine verilecektir″ diye konuştu.

(FOTOĞRAF)

Kamuoyu.orgKamuoyu.org