GENEL
Giriş Tarihi : 30-06-2023 11:57

Esenyurt’ta çatı katında yangın 

Derya EVREN KORKMAZ-Ömer HASAR/İSTANBUL, (DHA)- ESENYURT’ta beş katlı bir binanın çatı katında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler yandaki iki apartmanın çatısına da sıçradı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangın, saat 09.00 sıralarında Necip Fazıl Kısakürek Mahallesi Umut Sokak'ta 5 katlı bir binanın çatı katında bilinmeyen nedenle çıktı. Alevler binanın bitişiğine bulunan iki binaya daha sıçradı. Alevleri görenler  polisi ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.  Yanan çatıdan bazı parçalar yere düştü. Polis, düşen parçaların tehlike yaratmaması için çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, binalarda hasar oluştu. 

Esenyurt’ta çatı katında yangın 
587dfa7f26a" class="taglink" title=" Haberleri"> ESENYURT’ta beş katlı bir binanın çatı katında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler yandaki iki apartmanın çatısına da sıçradı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. 
Yangın, saat 09.00 sıralarında Necip Fazıl Kısakürek Mahallesi Umut Sokak'ta 5 katlı bir binanın çatı katında bilinmeyen nedenle çıktı. Alevler binanın bitişiğine bulunan iki binaya daha sıçradı. Alevleri görenler  polisi ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.  Yanan çatıdan bazı parçalar yere düştü. Polis, düşen parçaların tehlike yaratmaması için çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, binalarda hasar oluştu. 

″ÇATI KOMPLE YANDI″ 
Mahalle sakini Bünyamin Toprak, ″Çocukların bağırmalarını duydum dışarı çıktım. İtfaiye gelmişti sağolsunlar. Oradan öbür tarafa sıçramış. Büyük ihtimall4e elektrik kontağından. Burada birşey yok ama burası komple gitti. Orada sadece çatı yanmış. Burada oturuyorum. Dumanı görünce dışarı çıktık.Yine de çok şükür kimsenin canına birşey olmadı. Buradan öbür tarafa sıçradı ″ dedi. Yangının çıktığı binada oturan Ayşe Kayabaşı, “Ben sese çıktım binada kavga var sandım. Üstümdeki komşum 'Yangın var abla' dedi. Hemen elektrikleri şalteri kapattık, doğalgazı kapattık. Komşulara seslendik. Komşularımız aşağı indi. Bayağı büyüktü. Bize sadece koku geldi başka birşey yok. Yan dairelere de sıçramış yangın. Çatı komple yandı büyük ihtimalle altlara sıçramadı″ dedi. (

Kamuoyu.orgKamuoyu.org