DIŞ HABERLER
Giriş Tarihi : 13-03-2023 13:05

Macaristan Büyükelçisi Matis’ten ‘künefe’ mesajı

MACARİSTAN, (DHA)- Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antakya Künefesi, AB’de tescil edilen 9. Türk ürünümüz oldu” dedi. Paylaşımın üzerine Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis, “Kutlamak için bugün bir künefe söyleriz Sayın Büyükelçi” cevabını verdi

Macaristan Büyükelçisi Matis’ten ‘künefe’ mesajı
Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antakya Künefesi, AB’de tescil edilen 9. Türk ürünümüz oldu” dedi. Paylaşımın üzerine Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis, “Kutlamak için bugün bir künefe söyleriz Sayın Büyükelçi” cevabını verdi.
Türkiye’nin Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi Kaymakcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antakya Künefesi, coğrafi işaret olarak Antep Baklavası/Gaziantep Baklavası, Aydın İnciri, Bayramiç Beyazı, Malatya Kayısısı, Aydın Kestanesi, Taşköprü Sarımsağı, Milas Zeytinyağı ve Giresun Tombul Fındığı’ndan sonra AB’de tescil edilen 9. Türk ürünümüz oldu” ifadelerini kullandı.
Macaristan Büyükelçisi Viktor Matis, Kaymakcı’nın paylaşımını alıntılayarak, “Tebrikler. Kutlamak için bugün bir künefe söyleriz Sayın Büyükelçi” dedi.

Kamuoyu.orgKamuoyu.org