GENEL
Giriş Tarihi : 23-03-2023 09:51

Mahalleliden depremzede çocuklara forma sürprizi

Baran AKKAYA/ İSTANBL,(DHA)-DEPREMLERİN ardından ailesiyle birlikte Esenyurt'a gelen iki kardeşe mahalle sakinlerinden forma sürprizi yapıldı. 8 saat enkazın altında kaldıktan sonra kurtarılan Yusuf ve Adil Mert'in Beşiktaş ve Galatasaray taraftarı olduğunu öğrenen mahalle sakinleri iki kardeşe formalarını meşaleler eşliğinde getirdi. Formaları büyük bir sevinçle alan depremzede çocuklar, takımlarının oyuncuları ile de tanışmak istediklerini belirttiler. Adıyaman'da depremde yıkılan evlerinin enkazından 8 saat sonra kurtarılan 8 yaşındaki Yusuf ve 14 yaşındaki Adil Mert Yıldız, ailesiyle birlikte İstanbul'a geldi. Esenyurt'ta yakınlarının yanına yerleşen aileyle mahalle sakinleri de yakından ilgilendi. Yusuf'un Galatasaray, Adil'in ise Beşiktaş taraftarı olduğunu öğrenen mahalle sakinlerinden Perihan Demirbay, gençlerle birlikte depremzede çocuklara bir sürpriz hazırladı. İki kardeşin yaşadığı evin önüne meşaleler yakarak gelen gençler, çocuklara tuttukları takımların formalarını hediye etti

Mahalleliden depremzede çocuklara forma sürprizi
DEPREMLERİN ardından ailesiyle birlikte Esenyurt'a gelen iki kardeşe mahalle sakinlerinden forma sürprizi yapıldı. 8 saat enkazın altında kaldıktan sonra kurtarılan Yusuf ve Adil Mert'in Beşiktaş ve Galatasaray taraftarı olduğunu öğrenen mahalle sakinleri iki kardeşe formalarını meşaleler eşliğinde getirdi. Formaları büyük bir sevinçle alan depremzede çocuklar, takımlarının oyuncuları ile de tanışmak istediklerini belirttiler. 
Adıyaman'da depremde yıkılan evlerinin enkazından 8 saat sonra kurtarılan 8 yaşındaki Yusuf ve 14 yaşındaki Adil Mert Yıldız, ailesiyle birlikte İstanbul'a geldi. Esenyurt'ta yakınlarının yanına yerleşen aileyle mahalle sakinleri de yakından ilgilendi. Yusuf'un Galatasaray, Adil'in ise Beşiktaş taraftarı olduğunu öğrenen mahalle sakinlerinden Perihan Demirbay, gençlerle birlikte depremzede çocuklara bir sürpriz hazırladı. İki kardeşin yaşadığı evin önüne meşaleler yakarak gelen gençler, çocuklara tuttukları takımların formalarını hediye etti.

'İYİLİĞE BİR RENK KATMAK İSTEDİK'
Depremzede aile ile yakından ilgilenen Perihan Demirbay, ″Adil Mert ile yaklaşık bir ay önce tanıştık ve aramızda güzel bir abla kardeş sevgisi oluştu. Kendisi ile ilk tanışmamızda bizden ne istediğini sorduk ve kendisi de Beşiktaş formasın istemişti, kardeşi Yusuf da bir Galatasaray forması istemişti. Mahalledeki gençlere bunu anlattık. Hep birlikte toplandık, ne yapabiliriz diye düşündük. Balon sevebileceklerini düşünerek onlara iyiliğimizi renklendirerek verebileceğimizi düşündük. Dün akşam meşaleler alarak güzel bir sürpriz yaptık. Onu mutlu edebildiysek ne mutlu bize. Biz iyiliğe renk katmak istedik ve bu rengin ismini de Adil ve Yusuf koyduk. Her zaman onların yanındayız. Yaşadıkları bu acı olayı onlara unutturmak istedik. İnşallah bir nebze de olsa unutturmuşuzdur″ dedi. 

'BU DEPREMDE İNSANLARIN BİR BİRİNE DESTEKLERİNİ GÖRDÜM'
Depremde çok sayıda yakınını kaybettiğini belirten cocukların annesi Aysel Yıldız, ″Benim komşularım ve iki aile birden yok oldu. Bu depremde insanlarımızın birbirilerine çok destek olduklarını gördüm. Bu insanlar arasında ilk tanıştığım kişi Perihan hanımdı. Çocuklarımı mutlu etti. Hala bize yardımcı olmaya çalışıyor. Size kalacak olan tek şey iyilik, iyilik yaparsanız, yardım yaparsanız size sadece iyilik kalır″ diye konuştu. 
 
BEŞİKTAŞ VE GALATASARAYLI FUTBOLCULARLA TANIŞMAK İSTİYORLAR
Depremde yaralanan ve fizik tedavisi devam eden Adil Mert ve Yusuf futbolcularla da tanışmak istiyorlar. Adil Mert bütün Beşiktaşlı futbolcularla tanışmak isterken, Yusuf ise, ″Ben Muslera, Dries Mertens, İcardi ve Kerem Aktürkoğlu ile tanışmak istiyorum″ dedi 
 

Kamuoyu.orgKamuoyu.org