POLİTİKA
Giriş Tarihi : 19-06-2023 11:14

Ocak Partisi Kurucusu Canpolat: Bugün Atatürk'ün çizgisinden giden Erdoğan var

Kenan YEŞİL / İZMİR, (DHA) - OSMANLI Ocakları İzmir İl Başkanlığı'nın açılışında konuşan Osmanlı Ocakları Genel Başkanı ve Ocak Partisi Kurucusu Kadir Canpolat hem Atatürk'ün hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın izinde gideceklerini belirtip, "Erdoğan dünyaya mal olmuş bir liderdir. Bize ışık tutuyor. Atatürk'ün ışığında giden Erdoğan'ın yolunda gitmek yoldan çıkmak değil yola gelmektir. Çünkü Atatürk'ün çizgisinden giden bugün Erdoğan var" dedi. 

Ocak Partisi Kurucusu Canpolat: Bugün Atatürk'ün çizgisinden giden Erdoğan var
OSMANLI Ocakları İzmir İl Başkanlığı'nın açılışında konuşan Osmanlı Ocakları Genel Başkanı ve Ocak Partisi Kurucusu Kadir Canpolat hem Atatürk'ün hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın izinde gideceklerini belirtip, ″Erdoğan dünyaya mal olmuş bir liderdir. Bize ışık tutuyor. Atatürk'ün ışığında giden Erdoğan'ın yolunda gitmek yoldan çıkmak değil yola gelmektir. Çünkü Atatürk'ün çizgisinden giden bugün Erdoğan var″ dedi. 

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı ve Ocak Partisi Kurucusu Kadir Canpolat, Osmanlı Ocakları İzmir İl Başkanlığı Binasının açılışına katıldı. Bornova İlçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki yeni il başkanlığı binası açılışıyla beraber, Osmanlı Ocakları İzmir İl Başkanlığı'na Hasan Canyıldıran, Aydın İl Başkanlığı'na ise Aykut Özsu'nun ataması yapıldı. Açılışta konuşan Osmanlı Ocakları Genel Başkanı ve Ocak Partisi Kurucusu Kadir Canpolat hem Atatürk'ün hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın izinde gideceklerini söyledi. 

Hiç kimsenin Osmanlı Ocakları'nı Atatürk düşmanı olarak göremeyeceğini ifade eden Canpolat, ″Buna asla müsaade etmeyiz. Atatürk, bizim de Atatürk'ümüz. Osmanlı medeniyeti bizim özümüz. Cumhuriyetin değerlerinde ecdadın izini süreceğiz. Atatürk bizim, Abdülhamid Han bizim, Recep Tayyip Erdoğan da bizim. Her ölçüde milli ve manevi değerlerimizi sahip çıkacağız″ dedi. 

'CONİLERİN OYUNUNA GELMEYECEĞİZ' 

Türkiye'de 14 ve 28 Mayıs'ta yapılan seçimleri hatırlatan Canpolat, milletin iradesinin tecelli ettiğine değinen Canpolat, sözde çakma Atatürkçülük yapanların, Atatürk'ün ilkelerini pürmüz edenlerin, onun güya yolundan gidenlerin ve güya mirasını sahip çıkmak isteyenler çuvalladığını belirtti. Parti olarak her il ve ilçeye atamaların yapılacağını aktaran Canpolat, Ocak Partisi'nin birleştirici olduğunu ve içinde tüm etnik kimliklere, bütün siyasi partilere fırsat verdiğini söyledi. Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle tek bir millet olduklarını vurgulayan Canpolat, ″Aziz Türk milletinin neferleriyiz. Conilerin oyununa gelmeyeceğiz″ dedi. 

'LGBT İLE MÜCADELE EDECEĞİZ' 

Kadir Canpolat, konuşmasını şöyle sürdürdü:  

″Ülkede şu anda dikkatimi çeken LGBT denen bir örgüt var. Sözde bunlar özgürlükçü. Özgürlükleri sonuna kadar savunacağız. Ama bizim çocuklarımızdan ve gençlerimizden pis ellerinizi çekin. LGBT ile mücadele edeceğiz. Türk toplumunun ahlakını, Türk aile yapısını kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Valilikler, bu ahlak dışı gösterilere izin verirse Osmanlı Ocakları olarak meydanlara ineriz, karşı görüşü bildiririz. Onlar bizim aile yapımızı bozmak, Türk'ün kültürünü pürmüz etmek istiyorlar. Onlara fırsat vermeyin. LGBT'ye fırsat vermeyin. Türk toplumunun ahlakı, yapısı bozulur.″ 

'ZAMANIN VE ASRIN LİDERİ ERDOĞAN'IN İZİNDE OLACAĞIZ' 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın izinde olacaklarını vurgulayan Canpolat, ″Bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız. Zamanın ve asrın lideri Erdoğan'ın izinde olacağız. Bu kez 'Hüseyin kazandı' diyeceğiz. Kerbela'yı bize reva gördüler. Osmanlı Ocakları'nın kurduğu Ocak Partisi var. Bu demek değil ki Osmanlı Ocakları CHP'ye uzak kalacak. CHP bizim de partimiz. Keşke Atatürk'ü layıkıyla sahip çıksalardı. Keşke dürüst olsalardı. Keşke milletin sorunların özünde çözüm kollamaya çalışsalardı. Bugün AK Parti olmazdı CHP olurdu. Bütün siyasi partilere eşit mesafede olacağız. FETÖ ile mücadeleyi biz başlattık.  Ortada darbe yokken biz meydandaydık, sosyal medyadan 'FETÖ geliyor, darbe geliyor' dedik. Bizi, Cumhurbaşkanımızdan başka kimse dinlemedi. Allah onu başımızdan eksik etmesin. O olmasaydı Ocak Partisi belgesini alamıyorduk. Başkası olsa yapar mı, yapmaz. Erdoğan dünyaya mal olmuş bir liderdir. Bize ışık tutuyor. Atatürk'ün ışığında giden Erdoğan'ın yolunda gitmek yoldan çıkmak değil yola gelmektir. Çünkü Atatürk'ün çizgisinden giden bugün Erdoğan var. Kılıçdaroğlu'nun aynı yolda yürüdüğünü göremiyorum. Bizim parti programımızda, 'Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye sevdası kayıtsız şartsız desteklenecektir' yazar. Bundan asla ödün vermeyeceğiz″ diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Osmanlı Ocakları İzmir İl Başkanlığı Binası'nın açılış kurdelesi kesildi. 

Kamuoyu.orgKamuoyu.org