GENEL
Giriş Tarihi : 05-02-2023 16:09

Okullarda 'ücretsiz yemek' uygulaması; İstanbul'da hazırlıklar tamamlandı 

Nedim BAYHAN-Hami YEŞİLYURT/İSTANBUL(DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın 2022-2023 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi itibariyle, 5 milyon öğrenci için 'ücretsiz yemek' uygulamasının hazırlıkları İstanbul'da tamamlandı. Haftanın 5 günü verilecek yemekler, anaokullarının mutfaklarında hazırlanacak. Mutfağı olmayan anaokullarına ise, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı meslek liseleri, öğretmenevleri ve diğer kamu kurumlarından satın alınarak, okullara ulaştırılacak. Yemekler okul yemekhanelerinde servis edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 81 ildeki anaokullarında 'ücretsiz yemek' uygulaması yarın başlıyor. Uygulamadan 5 milyon öğrenci faydalanabilecek. Eğitim öğretim yılının başında ücretsiz yemekten faydalanan ve yaklaşık 1,5 milyon olan öğrenci sayısı, 1,8 milyona kadar ulaşmıştı. 6 Şubat itibariyle de bu sayının 5 milyona çıkarılması hedefleniyor. Yeni uygulamayla okul öncesi eğitim alan öğrencilere, haftanın beş günü, günlük bir öğün yemek verilecek. Sabahçı öğrencilere kahvaltı, öğlencilere ise yemek servis edilecek. Yemekler mutfağı olan anaokullarında, bu mutfaklarda, personeller tarafından hazırlanacak. Bakanlık, okul mutfağında yemek hazırlayacak anaokullarına, ihtiyaçları için bütçe de sağladı. Sabah kahvaltısı ise öğrencilere tabldot olarak verilecek. Mutfağı olmayan anaokullarına ise, meslek liseleri ve öğretmenevleri ile kamu kurumlarından yemek satın alınacak. Yemek hizmetinden tüm öğrencilerin faydalanması amacıyla, velilere form gönderildi. Öğrencilerin hangi yemeklere alerjisi olduğu öğrenildi. Alerjisi olan öğrencilere özel menü hazırlanacak. 

Okullarda 'ücretsiz yemek' uygulaması; İstanbul'da hazırlıklar tamamlandı 
587dfa7f26a" class="taglink" title=" Haberleri"> MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın 2022-2023 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi itibariyle, 5 milyon öğrenci için 'ücretsiz yemek' uygulamasının hazırlıkları İstanbul'da tamamlandı. Haftanın 5 günü verilecek yemekler, anaokullarının mutfaklarında hazırlanacak. Mutfağı olmayan anaokullarına ise, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı meslek liseleri, öğretmenevleri ve diğer kamu kurumlarından satın alınarak, okullara ulaştırılacak. Yemekler okul yemekhanelerinde servis edilecek. 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 81 ildeki anaokullarında 'ücretsiz yemek' uygulaması yarın başlıyor. Uygulamadan 5 milyon öğrenci faydalanabilecek. Eğitim öğretim yılının başında ücretsiz yemekten faydalanan ve yaklaşık 1,5 milyon olan öğrenci sayısı, 1,8 milyona kadar ulaşmıştı. 6 Şubat itibariyle de bu sayının 5 milyona çıkarılması hedefleniyor. Yeni uygulamayla okul öncesi eğitim alan öğrencilere, haftanın beş günü, günlük bir öğün yemek verilecek. Sabahçı öğrencilere kahvaltı, öğlencilere ise yemek servis edilecek. Yemekler mutfağı olan anaokullarında, bu mutfaklarda, personeller tarafından hazırlanacak. Bakanlık, okul mutfağında yemek hazırlayacak anaokullarına, ihtiyaçları için bütçe de sağladı. Sabah kahvaltısı ise öğrencilere tabldot olarak verilecek. Mutfağı olmayan anaokullarına ise, meslek liseleri ve öğretmenevleri ile kamu kurumlarından yemek satın alınacak. Yemek hizmetinden tüm öğrencilerin faydalanması amacıyla, velilere form gönderildi. Öğrencilerin hangi yemeklere alerjisi olduğu öğrenildi. Alerjisi olan öğrencilere özel menü hazırlanacak. 

″MENÜLERİMİZ DİYETİSYEN KONTROLÜNDE HAZIRLANIYOR″ 

Kamuoyu.orgKamuoyu.org