YEREL
Giriş Tarihi : 28-02-2023 17:58

Tekirdağlı balıkçılar, depremzedeler için Vira Bismillah dedi

Tekirdağ’daki Balıkçılar Depremzedeler İçin Ağlarını Denize Bıraktı

Tekirdağlı balıkçılar, depremzedeler için Vira Bismillah dedi

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli yaşanan ve birçok ilimizi etkileyen depremin ardından Tekirdağ’da yaşayan vatandaşlarımız tarafından deprem bölgesine yapılan yardımlar devam ediyor.

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi’ne üye balıkçılar, ağlarını geliri depremzede vatandaşlarımıza bağışlanmak üzere denize bıraktı. Yakalanan balıklar, balıkçı barınağında mezat usulü ile satışa sunuldu. Vali Aziz Yıldırım da mezat satışına katılarak yapılan yardıma destek oldu.

Mezat sonrasında konuşan Vali Yıldırım “Böyle bir faaliyette bulundukları için Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu’na ve balıkçılarımıza teşekkür ediyorum. Dün başkanımız gelerek, bugün için tuttukları bütün balıkları mezatta satıp gelirlerini depremzede vatandaşlarımıza bağışlamak istediklerini söyledi. Böyle bir talep sadece alkışlanır. Allah razı olsun, bereketli olsun inşallah. Tutulan balıklar burada toplanan kişilerce mezat usulü satın alındı. Kayıtlarımız tutuldu. Ne kadar bir meblağ toplanmışsa onları da AFAD’ın Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile açılan hesaplarına yatıracağız.   

3 hafta önce büyük bir deprem yaşandı. Bu depremden 11 vilayetimiz etkilendi ancak bu deprem hepimizin içerisinde acılar meydana getirdi. Hepimizin yakınları, arkadaşları, tanıdıkları var. Bunların içerisinde enkaz altında kalmış hayatını kaybedenler var. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına, hepimize Rabbim sabırlar ihsan etsin, yaralılara acil şifalar versin.

İnşallah 11 vilayet öyle güzel ayağa kalkacak ki; Sayın Cumhurbaşkanımız bir sene bize müsaade edin diyorlardı, daha önceki depremlerde bunlar yapıldı. İnşallah bir sene sonra çok daha güzel 11 vilayetimize kavuşacağız. Bizler de buralarda kendi üzerimize düşeni yapalım. Tekirdağlı vatandaşlarımız, atanmışı ile, seçilmişi ile, sivil toplum kuruluşları ile, sanayicisi ile, esnafı ile hep birlikte tek yürek, tek bir güç oldular ve deprem bölgesine hakikaten çok büyük yardımlarda bulundular. Bu vesile ile her birine teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Balıkçı kardeşlerime de çok teşekkür ediyorum. Kendi alın terlerini depremzede vatandaşlarımıza bağışladılar.” dedi.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın için okunan Kur-an’ı Kerim ve depremzedelerimiz için yapılan duanın ardından program sona erdi.

Kamuoyu.orgKamuoyu.org