KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 02-05-2023 18:55

'Tuvalde Yüzyıl' sergisi açıldı

Enes GEYİK/ANKARA, (DHA)- TÜRK Tarih Kurumu'nun (TTK), Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılına özel hazırladığı 'Tuvalde Yüzyıl

'Tuvalde Yüzyıl' sergisi açıldı
 TÜRK Tarih Kurumu'nun (TTK), Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılına özel hazırladığı 'Tuvalde Yüzyıl: Cumhuriyet'in 100'üncü Yılında 100 Ressam 100 Resim' sergisi, Ankara'da CerModern'de açıldı. 
TTK'nın Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılına özel hazırladığı serginin açılışı; TTK Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, sergi küratörü ve koordinatörü Siret Uyanık, TTK yetkilileri, ressamlar, eser sahibi aileler ve sanatseverlerin katılımları ile gerçekleşti. 
Türk resim sanatında iz bırakan 100 ressamın çalışmalarından oluşan sergide, daha önce gün yüzüne çıkmayan eserler de ilk kez sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide, Cumhuriyet döneminin ilk yıllarından günümüze uzanan süreç içerisinden seçilen eserler; son yüzyıl içerisinde yer alan farklı akımları, bireysel eğilimleri ve bazı dönemleri örnekliyor.
Türk sanat tarihinin son yüzyılından eserlerin yer aldığı sergide, TTK arşivinden Cumhuriyet'in ilk dönemlerine ait sergi katalogları, broşür, davetiye, fotoğraf gibi materyallerden oluşan önemli dokümanlar da sergileniyor. Sergi, 2 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek. (
Kamuoyu.orgKamuoyu.org