SAĞLIK
Giriş Tarihi : 22-09-2023 12:02

Yaşama şansı yüzde 1 denilen Kuzey Deniz okullu oldu: Doktor olacağım

Can ÇELİK-Yaşar SERİNTÜRK/ADANA, (DHA)- ADANA'da 2019'da lösemi teşhisi konulan ve 1 yıl sonra Yunanistan'dan gelen kök hücreden nakledilen ilikle sağlığına kavuşan Kuzey Deniz Şengezer (7), bu yıl ilkokula başladı. Doktorların hastalığının teşhisi sonrası yaşama şansının yüzde 1 olduğunu söylediği Kuzey Deniz, "Büyüyünce doktor olup hastanedeki lösemili kardeşlerimi iyileştirmek istiyorum" dedi

Yaşama şansı yüzde 1 denilen Kuzey Deniz okullu oldu: Doktor olacağım
ADANA'da 2019'da lösemi teşhisi konulan ve 1 yıl sonra Yunanistan'dan gelen kök hücreden nakledilen ilikle sağlığına kavuşan Kuzey Deniz Şengezer (7), bu yıl ilkokula başladı. Doktorların hastalığının teşhisi sonrası yaşama şansının yüzde 1 olduğunu söylediği Kuzey Deniz, ″Büyüyünce doktor olup hastanedeki lösemili kardeşlerimi iyileştirmek istiyorum″ dedi.
Mayıs 2019'da yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan Özgül (34) ve Gürcan Şengezer (34) çiftinin 4 yaşındaki oğulları Kuzey Deniz'e, 'akut lenfoblastik lösemi' teşhisi koyuldu. Kemoterapi tedavisi gören Kuzey'in hastalığına tek çarenin kök hücre nakli olduğunu öğrenen Şengezer çiftine müjde Yunanistan'dan geldi. Yunanistan'ın Girit Adası'ndaki Hanya kentinde yaşayan Andreas isimli gencin iliğinin Kuzey'e yüzde 90 uyumlu olduğu tespit edildi.
YUNANİSTAN’DAN GELEN İLİKLE HAYATA TUTUNDU
Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Üniversitesi Kök Hücre Bankası'nın girişimleriyle Andreas'tan alınan ilikler kara yoluyla İstanbul'a, buradan da Adana'ya getirildi. Eksi 170 derecenin altında dondurulan kök hücreler, 20 Mayıs 2020'de Adana'da özel hastanede gerçekleşen operasyonla Kuzey Deniz'e nakledildi. Operasyonun ardından hastanede tedavisi ve gözetimi süren Kuzey Deniz, taburcu olup sağlığına kavuştu.
'KANSER DEĞİL, BİZ GÜÇLÜYÜZ'
Operasyondan 3 yıl sonra Kuzey Deniz, bu yıl ilkokul 1'inci sınıfla eğitim-öğretim hayatına başladı. Seyhan ilçesindeki Cebesoy İlkokulu'nda arkadaşlarıyla birlikte dersbaşı yapan Kuzey Deniz, okulunu çok sevdiğini söyledi. Duygularını
Kamuoyu.orgKamuoyu.org