Kamuoyu Haber - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri, Güncel Internet Haberleri, Habersiz Kalma, Kamuoyuna Duyuru, Flaş Haber, Seçim Anketleri, Seçim Sonuçları, Seçim 2023,

Idalia Kasırgası, bugün Florida’ya ulaşacak: Ulusal Muhafız sayısı artırıldı

Vahdet AYAZ, (DHA)- Florida Valiliği, Idalia Kasırgası’nın bugün içinde Florida eyaletinin batı kıyılarına ulaşmasının beklendiğini duyurdu. Ayrıca Vali Ron DeSantis, 5 bin 500 Ulusal Muhafızın göreve hazır olduğunu belirtti. Dün bu sayı 1100 olarak açıklanmıştı

DIŞ HABERLER - 29-08-2023 10:08 66 kez okundu.

Idalia Kasırgası, bugün Florida’ya ulaşacak: Ulusal Muhafız sayısı artırıldı
587dfa7f26a" class="taglink" title=" Haberleri"> Florida Valiliği, Idalia Kasırgası’nın bugün içinde Florida eyaletinin batı kıyılarına ulaşmasının beklendiğini duyurdu. Ayrıca Vali Ron DeSantis, 5 bin 500 Ulusal Muhafızın göreve hazır olduğunu belirtti. Dün bu sayı 1100 olarak açıklanmıştı.
Florida Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Vali DeSantis'in talebi üzerine Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA) Idalia Kasırgası için yağış öncesi acil durum ilanı verdi. Ayrıca Eyalet Acil Durum Operasyon Merkezi de kasırganın olası etkilerine karşı uyarıları Birinci Seviye'ye yükseltilmiştir. Idalia'nın bugün erken saatlerde karaya ulaşması ve güçlenerek büyük kasırgaya dönüşmesi tahmin edilmektedir. Hayatı tehdit eden fırtına dalgaları ve tehlikeli rüzgarlar Florida'nın körfez kıyısının bazı bölümleri için giderek daha olası hale gelmektedir” denildi.
ULUSAL MUHAFIZ SAYISI 5 BİN 500’E YÜKSELDİ
Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Florida Valisi DeSantis, “Idalia'nın hafta ortasında karaya ulaşmadan önce güçlenerek büyük bir kasırgaya dönüşeceği tahmin ediliyor. Floridalılar şiddetli yağmur, sel ve elektrik kesintilerine karşı şimdiden hazırlanmalıdır. Florida Ulusal Muhafızlarından 5 bin 500 kişinin aktif hale getirilmesi, 200 bin galon yakıt stoklanması, 7 Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibinin hazırlanması ve elektrik dağıtım personelinin göreve hazır hale getirilmesi de dahil olmak üzere mevcut tüm kaynakları hazırlıyoruz” dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis tarafından uğurlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis tarafından uğurlandı

07-12-2023 - DIŞ HABERLER

Guterres, BM Şartı'nın 99. maddesine bağlı yetkisini ilk kez Gazze için kullandı

Guterres, BM Şartı'nın 99. maddesine bağlı yetkisini ilk kez Gazze için kullandı

07-12-2023 - DIŞ HABERLER