Kamuoyu Haber - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri, Güncel Internet Haberleri, Habersiz Kalma, Kamuoyuna Duyuru, Flaş Haber, Seçim Anketleri, Seçim Sonuçları, Seçim 2023,

KFOR: Gerektiğinde müdahale için birliklerimiz hazır bekletiliyor

Vahdet AYAZ, (DHA)- Kosova’da dün akşam saatlerinde bir polis memurunun hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan silahlı saldırı sonrası NATO Barış Günü KFOR’dan açıklama geldi. KFOR, durumun yakından takip edildiğini belirterek, “KFOR birlikleri gerektiğinde müdahale etmek üzere bölgede hazır beklemektedir” ifadelerini kullandı

DIŞ HABERLER - 25-09-2023 12:00 86 kez okundu.

KFOR: Gerektiğinde müdahale için birliklerimiz hazır bekletiliyor
Kosova’da dün akşam saatlerinde bir polis memurunun hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan silahlı saldırı sonrası NATO Barış Günü KFOR’dan açıklama geldi. KFOR, durumun yakından takip edildiğini belirterek, “KFOR birlikleri gerektiğinde müdahale etmek üzere bölgede hazır beklemektedir” ifadelerini kullandı.
Kosova’nın kuzeyindeki İzveçan bölgesinde silahlı saldırı sonucu Kosovalı polis memuru Afrim Bunjaku hayatını kaybetti. Kosova Başbakanı Albin Kurti saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kuzeydeki cinayet ve şiddet, plakasız zırhlı araçlar içindeki bu silahlı ve organize profesyonel güçler tarafından işleniyor. Tekrar ifade edeyim, bu terörist saldırıları sıradan Kosovalı Sırp vatandaşları değil, Sırp devletinin desteklediği birlikler gerçekleştiriyor” dedi. Kosova Polisi, saldırganlardan ikisinin yakalandığını ve gözaltına alındığını, 3 saldırganın ise etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
NATO DURUMU İZLİYOR
NATO önderliğinde kurulan çok uluslu barış günü KFOR’dan yapılan açıklamada, durumun yakından takip edildiği ve birliklerin hazır bekletildiği ifade edildi. Açıklamada, “KFOR durumu yakından izlemeye devam etmektedir ve KFOR birlikleri gerektiğinde müdahale etmek üzere bölgede hazır beklemektedir. KFOR Komutanı, AB, Sırp Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı ve Kosova'daki Kurumlar da dahil olmak üzere tüm uluslararası paydaşlarla yakın ve sürekli temas halindedir. Bir çözüm bulunması için yoğun bir şekilde çalışmaktadır. NATO liderliğindeki KFOR misyonu Kosova Polisine yönelik saldırıyı şiddetle kınamakta ve hayatını kaybedenlerin ailelerine ve sevenlerine en derin taziyelerini iletmektedir” denildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis tarafından uğurlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis tarafından uğurlandı

07-12-2023 - DIŞ HABERLER

Guterres, BM Şartı'nın 99. maddesine bağlı yetkisini ilk kez Gazze için kullandı

Guterres, BM Şartı'nın 99. maddesine bağlı yetkisini ilk kez Gazze için kullandı

07-12-2023 - DIŞ HABERLER