Kamuoyu Haber - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri, Güncel Internet Haberleri, Habersiz Kalma, Kamuoyuna Duyuru, Flaş Haber, Seçim Anketleri, Seçim Sonuçları, Seçim 2023,

Netanyahu: Rehineleri geri getirmek konusunda kararlıyız

Şara Zehra ÖZBEY, (DHA)- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşme öncesinde basına konuştu. Netanyahu, Hamas tarafından alıkonulan rehineleri geri getirmek konusunda kararlı olduklarını dile getirdi

DIŞ HABERLER - 18-10-2023 15:26 90 kez okundu.

Netanyahu: Rehineleri geri getirmek konusunda kararlıyız
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşme öncesinde basına konuştu. Netanyahu, Hamas tarafından alıkonulan rehineleri geri getirmek konusunda kararlı olduklarını dile getirdi.
İsrail Başbakanı Netanyahu yaptığı açıklamada, ″Hamas, kadınları, çocukları, yaşlıları ve Holokost'tan sağ kurtulanları kaçırdı. Bu konuda öfkemizi paylaştığınızı biliyorum. Bu insanları geri getirme kararlılığımızı paylaştığınızı biliyorum. Hamas 7 Ekim'de 10 milyondan az insanın yaşadığı bir ülkede bin 400 İsrailliyi, belki daha fazlasını öldürdü. Bu, tek bir günde 50 binden fazla ABD'linin öldürülmesine eşdeğer″ dedi. İsrail'in birlik olduğunu ve Hamas'ı mağlup edeceğini vurgulayan Netanyahu, ″Dünya Nazileri yenmek ve DEAŞ'ı yenmek için birleştiği gibi, Hamas'ı yenmek için de birleşmeli″ şeklinde konuştu. Netanyahu, Biden'a daima İsrail'in yanında yer aldığı için teşekkür etti.
BİDEN: BURADA OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Biden ise, ″Hamas, 31 ABD'linin de aralarında bulunduğu bin 300'den fazla insanı öldürdü. Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda insanı rehin aldılar. Hamas'tan saklanan çocukların ne düşündüğünü hayal etmemizi istediniz. Ne düşündüklerini hayal edemem″ dedi. ABD'lilerin İsrail ile yas tuttuğunu söyleyen Biden, ″Hamas, Filistin halkının tamamını temsil etmiyor ve onlara yalnızca acı çektiriyor″ şeklinde konuştu. Biden, ″İsraillilerin cesaretleri, bağlılıkları, nefes kesici. Burada olmaktan gurur duyuyorum″ dedi.
BLİNKEN, ABBAS'A TAZİYELERİNİ İLETTİ
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Filistin Devlet Başkanı Mahmoud Abbas ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze'deki Baptist Hastanesi'ne (El-Ehli Arab Hastanesi) düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren Filistinliler için taziyelerini iletti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis tarafından uğurlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis tarafından uğurlandı

07-12-2023 - DIŞ HABERLER

Guterres, BM Şartı'nın 99. maddesine bağlı yetkisini ilk kez Gazze için kullandı

Guterres, BM Şartı'nın 99. maddesine bağlı yetkisini ilk kez Gazze için kullandı

07-12-2023 - DIŞ HABERLER